Mjuk kola med smak av mjölkchoklad med apelsinkrisp

Ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram mjölkchoklad med smak, jag hade apelsinkrisp
Såhär gjorde jag:
Lägg i grädden, sockret och sirapen i en stor kastrull. Låt koka tills smeten klarar kul-provet. Det är när man lägger en klick av smeten i en skål med kallt vatten och när den svalnat kan rulla en kula av den. Då är smeten färdig. Kan ta allt ifrån 5-15 minuter, det går långsamt i början, men fort på slutet, så håll koll.
När smeten är färdig och du kan rulla en kula, så rör ner smör, honung och till sist bryter du ner chokladen. Rör tills allt är ihopsmält till en fin smet. Häll upp i en bakpappersklädd form cirka 17*25 cm. Låt svalna, gärna över natten, innan du skär i fina bitar.
Väldigt söta och mättande, men perfekta till kaffet.
