Kyckling med potatismos + Gudomlig sås

Kanske inte ser så gott ut, men det smakade gudomligt. Ser ju bättre ut när man inte måste mixa den som jag skall göra.
 
Ingredienser:
Kycklingfilé i önskad mängd.
Olivolja
Potatismos
Kryddor efter smak till marineringen, jag hade:
Vitlökspulver
Vitpeppar
Salt
Rosted garlic och pepper
 
Såsen: 
3 dl Creme fraiche
3 msk Sweet chili sås
3 tsk Dijon senap
1½ msk Honung
 
Ta kycklingfilén och lägg i en skål med olivoljan och kryddorna. Massera in kryddorna och låt kycklingen stå och dra åt sig dessa cirka 10 minuter.
Koka potatis och gör potatismos.
Samtidigt som du steker kycklingfileérna, gör iordning såsen.
Blanda creme fraiche med sweet chili-såsen. När det är utblandat kan du blanda i honungen samt senap. Se till att det blandas ordentligt. Smaka av, eventuellt kan du behöva tillsätta mer av någonting.
 
Stek kycklingfileérna på låg värme tills de är genomstekta. (Om fileérna är tunna, är de tjocka är det lättare att färdigsteka dem i ugnen på 200 grader i cirka 30-40 minuter).
 
Njut och försök att inte föräta dig på den goda såsen.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: