Min förra bedömning..

För ett år sedan hade jag också bedömning. Jag hade då en annan människa än den som kom idag. Men iallafall, bedömningen går till så att de observerar när man håller i någonting med barnen, det kan vara en samling, en lektion, eller dylikt. Jag höll i morgonsamlingen och gick igenom korta och långa ord med barnen idag.
 
Förra året hade jag matematik med barnen, så vi satt i en ring och kollade på siffran 8 tror jag det var. Hon som kom ut för att granska mig, vi kan kalla henne S, och kollade. Efter granskningen satte S, jag och mina två handledare i ett rum och skulle prata om hur jag funkade i gruppen och sådär. S inleder med att säga att hon inte trodde att jag skulle kunna klara av att bli lärare och min självkänsla sjönk till botten.
Jag satt där med tårar i ögonen och visste inte vad jag skulle säga. Mina handledare däremot, hade mycket att säga emot. Jag är så glad att de kämpade så hårt för mig.

Faktum är att jag aldrig har gillat denna S. Så jag har antagligen vart dryg och kort emot henne, vilket hon uppenbarligen inte uppskattade särskilt mycket. Hon slutade iallafall efter den bedömningen, tack och lov, och jag fick en ny "granskare". 
 
Fick mycket beröm från min handledare, att jag var en resurs hos dem och att de kände sig lugna när jag tog klassen. Det är skönt att höra, även fast jag hör det ofta ändå, så är de väldigt skönt att få det extra understryket. Så idag klarade jag bedömningen utan ilska, frustration och tårar. Det känns rätt bra nu.
Imorgon åker jag till Wien!