Chokladmuffins med två olika sorters choklad.
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
2 dl socker
1 dl kakao
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
2 krm salt
100 gram vit choklad
100 gram mjölkchoklad (eller mörk)
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl rapsolja
Såhär gjorde jag:
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna väl. Vispa ihop ägg, mjölk och olja med en elvisp. Rör ner vispet med den torra blandningen och rör till en jämn smet. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar. Jag skulle rekommendera en muffinsplåt, då mina som inte stod i en sådan, rann ut och blev såhär:

Fyll dem lite mer än hälften. Lägg i två vita bitar choklad och en mjölkchoklad bit och tryck ner dem lite. (Inte helt i botten dock). Grädda i 23 minuter i mitten av ugnen, sänk tiden om det är små muffinsformar. Känn efter med en tandpetare så de inte är för kladdiga.

Var gärna med i min lucka nr 24, den är öppen till 31/12 kl 23:59
Kika in luckan http://lifeofjohanna.se/2014/december/var-garna-med.html
URL: http://lifeofjohanna.se